• Zeeuws Licht Souvenirs

  24 juli 2020

  Zeeuws Licht Souvenir

  Ans Bakker is glaskunstenaar, geboren 1963 in Zwartsluis tussen de rietkragen en het Zwarte Water. Door het huwelijk met een Zeeuw is zij verknocht aan het Zeeuwse Licht en de Oosterschelde.
  Daar waar het contrast tussen land en water op z’n mooist is.
  Van versmolten glas, schelpen en vondsten van de Oosterschelde maakt zij kleine kunstwerkjes voor aan de wand.

  Lees meer >> | 478 keer bekeken

 • KUNSTVEILING

  7 juni 2020

  Beste bezoeker,
  Regelmatig brengt glaskunstenaar Ans Bakker een werk ter veiling.U kunt er een bod op uitbrengen. Als de eindtijd verstreken is wordt er contact opgenomen met de hoogste bieder. Het werk wordt daarna goed verpakt verzonden.
  Je mag het ook ophalen of ik kom het brengen ergens op de route.
  Je kunt nu via  FACEBOOK. een bod plaatsen, of mij een bericht sturen via app of sms 0651292093

  “Opstapje”
  30x15x12 cm 2015 Rozenkwarts, geblazen glas, koperdraad, turoise steen, glaskralen, hartensteen uit de franse Loth.
  Gesigneerd.
  Startbod 50 euro donderdag 4 juni 2020
  Eindbod.......... zondagavond 7 juni 2020


  Lees meer >> | 421 keer bekeken

 • Nieuw werk 05-02-2020

  7 februari 2020

  Ineens moest het er weer komen: Nieuw werk!
  Ik heb dankszij mn superteam Fred en Katrin weer een mooie serie geblazen objecten kunnen maken met ook de nodige experimenten.
  Zonder dat laatste is er geen ontwikkeling.

  De voorbereidingen waren al heel lang bezig en spelen zich af in mijn hoofd en schetsboek vol teksten. In mijn atelier maak ik dan ruimtelijk werk van allerlei recycling materiaal. Als met een blokkendoos speel ik met vormen kleuren en structuren tot de tijd is aangebroken om in het glas te werken.
  Ruim een jaar geleden alweer sinds mn laatste serie glasobjecten : "Zeeuws Lcht"

  De nieuwe serie zal eind februari 2020 te zien zijn.
  Een drietal van de nieuwe werken zal straks in Kasteel Groeneveld te zien zijn tijdens de gezamelijke expo met de Laren Blaricum Kunstvereniging.
  Voor nu eerst nog even de resultaten afwachten.

  Ans

  Lees meer >> | 452 keer bekeken

 • Koester

  27 januari 2020

  Ik ben iets op het spoor.......
  Het langzaam op-of-ontruimen van mn atelierplek vraagt m’n droomlijst af te werken. Een lijst van wat ik allemaal nog wilde maken. Ik heb ook nog een schetsboek vol met woorden, materialen, kleurbeschrijvingen en stookcurves. 
  Het atelier ligt vol verzamelingen: 
  glas in alle soorten, steengoed, porcelein, kralen, gips, was, houten vintage-materiaal en electramateriaal.  
  Noem het, ik heb het....
  Als je ruimtelijk werk maakt moet je vanalles in je buurt hebben als je het allemaal zelf wilt doen. 
  Wat ik nog te doen heb is wat ik heb ik laten liggen. Er is er haast bij om de wandtapijten, de zandgrotten-en-ondergrondse-oester-bouwsels, de mosseltrossen en landschappen te creeeren met en zonder glas.
  Hier dacht ik oneindig oud mee te kunnen worden maar met m'n drie meest favoriete vintage verzamelingen kan ik snel schoon schip maken. Het kan opgeruimd: oma’s oud kristallen glasverzamelingen, kandelaars en witte steengoed koffie en theekannen.

  Mooie betekenisvolle kroonluchters waren het eens. Ze hebben hun werk gedaan. Zoals ik het kocht bij de kringloop, zo breng ik het ook weer terug. Wel ingestraald:)

  Voor de volgende liefhebber.

  Lees meer >> | 471 keer bekeken

 • Mijn atelier en de vintagewinkels in Amersfoort bezoeken?

  6 december 2019

  Wil je graag mijn atelier bezoeken? Doe dat in de maand december elke vr za en zondag van 11-17 uur of op afspraak. 
  Verder vind je hier op het industrieterrein veel  leuke vintage en kringloopwinkels zie ondersaande tips en adressen:

  CATWALK VINTAGE

  Snuffel eindeloos rond tussen tweedehandskleding in alle stijlen. Ben je enthousiast over de winkel en wil je nog eens terug? Ga dan als VIP met een groep vriendinnen of collega’s in de avond (op afspraak) shoppen. Gezellig!

  Lees meer >> | 477 keer bekeken

 • Poseren voor studenten

  1 november 2019

  Ik krijg regelmatig verzoekjes van studenten voor film, fotografie en journalistiek om in mijn atelier te komen fotograveren of een intervieuw af te nemen.
  De een doet dat met veel passie, de ander mechanisch en ontdooid bij zoveel kleur en zoveel spullen. Ook geef ik vaak intervieuws aan onder en bovenbouw scholieren. De leeftijd varieerd van 10 tm 40 en ouder. Deze vrouwlijke fotografiestudente maakte vorige week haar debuut. Ik vind het resultaat prachtig. Haar werk vind je hier: https:/

  Lees meer >> | 501 keer bekeken

 • Glas en keramiekbeurs Leerdam

  1 november 2019

  Vanmiddag was de opening van Glas en Keramiekbeurs Leerdam.
  Open 1-2-3 november 2019 
  vrijdag van 13-19 uur en za en zo van 10-17 uur

  Er is prachtig werk te koop van o.a Bernard Heeze, Sabine Lintzen, Richard Price, 
  Bibi Smit, en vele vele vele anderen.
  Mijn werk vind je in de Berenschotzaal/

  Lees meer >> | 541 keer bekeken

 • 1* New Glass Now, Corning, New York

  10 mei 2019

  8 mei 2019 Ik pak mn koffer, een kleine, dan kan ik in Detroit makkelijk overstappen naar Elmira, Corning NY. Ik neem nog snel een boek mee en kies Vincent's boek. Misschien fijn te lezen hoe hij het deed. Later in mijn hotel lees ik: Met Van Gogh begint het drama van de kunstenaar die zich buitengesloten voelt van een samenleving die niets met zijn werk doet en van hem een onaangepaste persoon maakt, een kandidaat voor de waanzin. Dat geldt niet alleen voor Van Gogh: een pragmatische samenleving die in werk slechts een winstoogmerk ziet, kan iedereen verstoten die nadenkt over de toestand en het lot van de mensheid en die het slechte geweten van de anderen blootlegt. Aldus de achterzijde van de kaft...... In het vliegtuig 3 uren later speelt ook Vincents film. “At Eternity’s Gate” mooier kan ik het niet maken❤️ Na ongeveer 5 uur in de lucht is buiten het licht zo helder dat iedereen de raampjes dicht heeft en film kijkt. We vliegen over een prachtig ijslandschap van de Noordelijke Atlantische oceaan en Canada. Prachtige bergen als grintstructuren zwart asfalt met witte sneeuw. Witte rivieren van ijs en donkergrijze glooiende bergjes. Zwarte slingers van donker bevroren water met witte sneeuwranden. Witte pluizewolken als bomen hangen erboven keurig in rijtjes. Er zijn ook wegen te zien. Hele lange oneindige rechte wegen. Daarna kijk ik een volgende film: Artic, een prachtige film over een vliegtuig wat neestort in het poolgebied.....Ik weet nu hoe ik moet overleven in de kou. I Ik kom aan in Detroit. Nee geen bagage: “Welcome home mem” begroet iemand me. Als ik door de douane ga hoop ik dat mijn glittertasje met tientallen glazen mosselmedaillons niet ondekt wordt..... het is een uur voordat Ajax speelt want de douanier vraagt me wat ik kom doen, waar ik verblijf, of ik verkoopwaar heb aan te geven, business or holliday, en of ik Ajax ken;) Ik moet vreselijk lachen en het ijs is gebroken. Ik wacht 3 uur op de volgende vlucht waarin alle weersvoorspellingen zijn af te lezen van de voorbijgangers. Na het wachten worden alle rangen en standen vliegtickets keurig omgeroepen naar de omstanders niet verder als 2 meter van de incheckbalie. Mijn 4cm boven de breedte maatkoffertje past niet op rolletjes door het gangpad dus dat wordt dragen. Alsof ik de trein neem ga ik op mn stoel zitten 26j. In drie kwartier zijn we in een groene oase beland. Fris, helder, ruim, laag en vlak met heuvels van bomen. Nog niet alles groen maar dat wil het wel. Binnen een half uur heb ik een rondleiding van de taxi en beland ik in mijn hotel terug in de jaren 70. Bekaf.

  Lees meer >> | 865 keer bekeken

 • New Glass Now Premiere Party 11 may 2019

  6 mei 2019

  https://mailchi.mp/cmog/save-the-date-new-glass-now-361631?e=274dcc151b

  Lees meer >> | 483 keer bekeken

 • Zeeuws Licht in Singer Laren

  26 maart 2019

  foto: Zeeuws Licht no.15

  Ik probeer uit te leggen hoe het voelt als je aan het water staat, de Oosterschelde. Dat je de grote zwarte basaltblokken ziet kleuren, het water ziet spiegelen, en de momenten dat dat telkens weer verandert nooit meer dezelfde zijn. Het laat zich zien en ik fiets er als een gehaaste naartoe, want anders ben ik te laat. Het wacht op me… de intense kleuren, de oervormen van steen, de slikken, zand, water, klei, de geluiden, getijden en kleuren. De beleving van dat moment sla ik op in mijn stuwmeer. Ik heb een ruimer begrip gekregen voor waanzin, want het is eigenlijk geen doen om steeds weer nieuwe dingen te maken die een beeld geven van wat ik zie of bedoel. Ik kan alleen in het moment zijn. 

  Deze nieuwe serie ‘Zeeuws Licht’ komt steeds dichter bij wat ik ervaar. Het gaat niet meer over schoonheid, maar over kracht en overgave.
  Vanaf 17 april t/m 19 mei te zien in het Singer Museum Laren
  english:_____________________________________________________________________

  I’m trying  to explain what it feels like to stand by the water, the Oosterschelde. To see the big black basalt blocks colouring, the water mirroring, and the moments that everything is changing over and over again, never being the way it was before. It’s showing itself.
  I had to hurry, otherwise I would have been too late. They’re all waiting for me: the intense colours, the archetypes of stone, the mud, sand, water, clay, the sounds, tides and colours. I’m storing the experience of that very moment in my reservoir. 
  I’ve gained a broader understanding of madness, as it’s not really a matter of constantly making new things that present an image of what I see or mean. I can only be in the moment. 

  This new series of 'Zeeuws Licht' is getting closer and closer to what I’m experiencing. It’s no longer about beauty, but about strength and surrender.

  On view from 17 April to 19 May in the Singer Museum Laren.

  Lees meer >> | 549 keer bekeken

 • Meer blogs >>