• HIGH TIDE -New Work

  12 augustus 2021

  New work: High Tide

  I try to express the fragility of the landscape. A unity with ourselves.
  As part of the landscape. We are the landscape. I want to give it something human, something tangible, something enlightening, something that calls for tenderness, for affection, for touch and for cherishing. Feelings that I also experience in the silence of the landscape. In the daily noise and fast-paced economy, I sometimes lose it, and can pick it up again through this work.

  I translate what I see and experience and try to do so as purely as possible. That is my duty to extract the highest possible value from it and to transform it into form, into glass. It develops with time and will therefore always change. Sometimes I come very close, that is very special, it opens your heart and you are touched. And sometimes it is a way to it.

  Thes new works Appear on my website at the first of september. 
  invitations for exhebitions and artfairs are very welcome.
   

  Lees meer >> | 493 keer bekeken

 • 2022 VN Jaar van het glas

  26 mei 2021

  VN Resolutie aangenomen: 2022 VN Jaar van het glas

  Jaar van het glas

  Op 18 mei heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties met het aannemen van Resolutie L84 2022 uitgeroepen tot Internationaal Jaar van het Glas. Daarmee is het de glassector verenigd in de ‘Community of Glass Associations’ gelukt de VN ervan te overtuigen dat glas op velerlei gebied een belangrijke schakel is in ons dagelijks leven. De afgelopen zestig jaar heeft de VN een grote variatie aan Internationale Jaren uitgeroepen. Deze resoluties hebben professionele instellingen, musea, tijdschriften en de academische wereld bij elkaar gebracht en de samenleving gestimuleerd. Recente voorbeelden zijn het Internationale Jaar van de Astronomie (2009), het Jaar van de Chemie (2011) en het Jaar van het Licht (2015).

  De ‘Community of Glass Associations’ is een initiatief van de Italiaanse glasmachinefabrikanten. Ze bestaat uit glasverenigingen en (vak)tijdschriften op het gebied van glas. De Comminity verenigt een dertigtal internationale glasorganisaties waaronder Vakgroep GLAS. De community geeft aan dat de ‘ongeëvenaarde veelzijdigheid en technische mogelijkheden van glasachtige materialen hebben de afgelopen decennia tal van culturele en wetenschappelijke vooruitgang bevorderd. Het Jaar viert de essentiële rol die glas heeft en zal blijven spelen in de samenleving. Het zal het technologische, wetenschappelijke en economische belang onderstrepen van dit vaak onzichtbare transparante en faciliterende materiaal. Een materiaal dat aan zoveel technologieën ten grondslag ligt. En een materiaal dat de ontwikkeling van rechtvaardiger en duurzamere samenlevingen kan vergemakkelijken om de uitdagingen van de globalisering het hoofd te bieden. Het is ook een belangrijk medium voor kunst en haar geschiedenis is een integraal onderdeel van die van de mensheid.’

  Lees meer >> | 476 keer bekeken

 • Atelier leegverkoop vanaf 11september 2020

  4 september 2020

  ATELIER  LEEGVERKOOP september 2020

  Vanaf vrijdag 11 september 2020 alléen op afspraak ivm corona maatregelen.
  Even een belletje of een appje om een tijd te reserveren zodat je alleen of met je gezel kan komen kijken, snuffelen en vooral kopen. Het is allemaal echt goedkoop. 
  Ik verkoop mn vele rekwisieten en spullen die me lief waren maar nu weg mogen.Kasten, werktafels, props, vazen, vintagespullen, recycleglas, veel oma's vintage glaswerk, vitrinekasten, stoelen, schilderijen, krukjes, ijzermateriaal, vilt,
  Ouder glaswerk is  afgeprijsd en zal via social media uitlichten.
  *Mijn bestaande nieuwste glasobjecten o.a “Zeeuws licht” zijn niet!!! in de uitverkoop. Deze verhuizen mee naar een nieuwe schone werkplek en galerie. Het komende jaar ga ik me specialiseren in geblazen glas en het Zeeuws Licht

  Lees meer >> | 624 keer bekeken

 • Zeeuws Licht Souvenirs

  24 juli 2020

  Zeeuws Licht Souvenir

  Ans Bakker is glaskunstenaar, geboren 1963 in Zwartsluis tussen de rietkragen en het Zwarte Water. Door het huwelijk met een Zeeuw is zij verknocht aan het Zeeuwse Licht en de Oosterschelde.
  Daar waar het contrast tussen land en water op z’n mooist is.
  Van versmolten glas, schelpen en vondsten van de Oosterschelde maakt zij kleine kunstwerkjes voor aan de wand.

  Lees meer >> | 540 keer bekeken

 • KUNSTVEILING

  7 juni 2020

  Beste bezoeker,
  Regelmatig brengt glaskunstenaar Ans Bakker een werk ter veiling.U kunt er een bod op uitbrengen. Als de eindtijd verstreken is wordt er contact opgenomen met de hoogste bieder. Het werk wordt daarna goed verpakt verzonden.
  Je mag het ook ophalen of ik kom het brengen ergens op de route.
  Je kunt nu via  FACEBOOK. een bod plaatsen, of mij een bericht sturen via app of sms 0651292093

  “Opstapje”
  30x15x12 cm 2015 Rozenkwarts, geblazen glas, koperdraad, turoise steen, glaskralen, hartensteen uit de franse Loth.
  Gesigneerd.
  Startbod 50 euro donderdag 4 juni 2020
  Eindbod.......... zondagavond 7 juni 2020


  Lees meer >> | 480 keer bekeken

 • Nieuw werk 05-02-2020

  7 februari 2020

  Ineens moest het er weer komen: Nieuw werk!
  Ik heb dankszij mn superteam Fred en Katrin weer een mooie serie geblazen objecten kunnen maken met ook de nodige experimenten.
  Zonder dat laatste is er geen ontwikkeling.

  De voorbereidingen waren al heel lang bezig en spelen zich af in mijn hoofd en schetsboek vol teksten. In mijn atelier maak ik dan ruimtelijk werk van allerlei recycling materiaal. Als met een blokkendoos speel ik met vormen kleuren en structuren tot de tijd is aangebroken om in het glas te werken.
  Ruim een jaar geleden alweer sinds mn laatste serie glasobjecten : "Zeeuws Lcht"

  De nieuwe serie zal eind februari 2020 te zien zijn.
  Een drietal van de nieuwe werken zal straks in Kasteel Groeneveld te zien zijn tijdens de gezamelijke expo met de Laren Blaricum Kunstvereniging.
  Voor nu eerst nog even de resultaten afwachten.

  Ans

  Lees meer >> | 512 keer bekeken

 • Koester

  27 januari 2020

  Ik ben iets op het spoor.......
  Het langzaam op-of-ontruimen van mn atelierplek vraagt m’n droomlijst af te werken. Een lijst van wat ik allemaal nog wilde maken. Ik heb ook nog een schetsboek vol met woorden, materialen, kleurbeschrijvingen en stookcurves. 
  Het atelier ligt vol verzamelingen: 
  glas in alle soorten, steengoed, porcelein, kralen, gips, was, houten vintage-materiaal en electramateriaal.  
  Noem het, ik heb het....
  Als je ruimtelijk werk maakt moet je vanalles in je buurt hebben als je het allemaal zelf wilt doen. 
  Wat ik nog te doen heb is wat ik heb ik laten liggen. Er is er haast bij om de wandtapijten, de zandgrotten-en-ondergrondse-oester-bouwsels, de mosseltrossen en landschappen te creeeren met en zonder glas.
  Hier dacht ik oneindig oud mee te kunnen worden maar met m'n drie meest favoriete vintage verzamelingen kan ik snel schoon schip maken. Het kan opgeruimd: oma’s oud kristallen glasverzamelingen, kandelaars en witte steengoed koffie en theekannen.

  Mooie betekenisvolle kroonluchters waren het eens. Ze hebben hun werk gedaan. Zoals ik het kocht bij de kringloop, zo breng ik het ook weer terug. Wel ingestraald:)

  Voor de volgende liefhebber.

  Lees meer >> | 528 keer bekeken

 • Mijn atelier en de vintagewinkels in Amersfoort bezoeken?

  6 december 2019

  Wil je graag mijn atelier bezoeken? Doe dat in de maand december elke vr za en zondag van 11-17 uur of op afspraak. 
  Verder vind je hier op het industrieterrein veel  leuke vintage en kringloopwinkels zie ondersaande tips en adressen:

  CATWALK VINTAGE

  Snuffel eindeloos rond tussen tweedehandskleding in alle stijlen. Ben je enthousiast over de winkel en wil je nog eens terug? Ga dan als VIP met een groep vriendinnen of collega’s in de avond (op afspraak) shoppen. Gezellig!

  Lees meer >> | 548 keer bekeken

 • Poseren voor studenten

  1 november 2019

  Ik krijg regelmatig verzoekjes van studenten voor film, fotografie en journalistiek om in mijn atelier te komen fotograveren of een intervieuw af te nemen.
  De een doet dat met veel passie, de ander mechanisch en ontdooid bij zoveel kleur en zoveel spullen. Ook geef ik vaak intervieuws aan onder en bovenbouw scholieren. De leeftijd varieerd van 10 tm 40 en ouder. Deze vrouwlijke fotografiestudente maakte vorige week haar debuut. Ik vind het resultaat prachtig. Haar werk vind je hier: https:/

  Lees meer >> | 555 keer bekeken

 • Glas en keramiekbeurs Leerdam

  1 november 2019

  Vanmiddag was de opening van Glas en Keramiekbeurs Leerdam.
  Open 1-2-3 november 2019 
  vrijdag van 13-19 uur en za en zo van 10-17 uur

  Er is prachtig werk te koop van o.a Bernard Heeze, Sabine Lintzen, Richard Price, 
  Bibi Smit, en vele vele vele anderen.
  Mijn werk vind je in de Berenschotzaal/

  Lees meer >> | 600 keer bekeken

 • Meer blogs >>