• Villa Velperweg 2

    16 september 2016

    De metamorfose:

    Ook de boven-etage van Villa Velperweg heeft  nu een metamorfose ondergaan. 
    (In het voorjaar kreeg het restaurant en de wijnbar een metamorfose, zie het vorige blogbericht)
    De vergaderruimtes en privat-dining hebben een nieuwe sfeer, indeling, kleuren en meubilair. De 18 handbeschilderde gordijnen die ik afgelopen dagen maakte geven een prachtige sfeer aan al die ruimtes! 
    Villa Velperweg in Arnhem is een prachtige lokatie met een heerlijk restaurant en wijnbar. Ge-re-styled door Creative Convention: (Ans Bakker & Nancy Rudolphi)

    Creative Convention staat voor: Concept en Design van Innovatief Idee tot Spraakmakende Realisatie in Horeca, Interieur, publieke ruimtes en veel meer.

     

     

    Lees meer >> | 1026 keer bekeken

  • Villa Velperweg

    20 mei 2016

    In een week tijd!
    Niet te geloven maar dat is gelukt!
    Een bestaand restaurant met heel weinig middelen en geld omtoveren in een nieuw jasje en sfeer. In het pinksterweekend stond al het personeel met de verfkwasten klaar en werden we fantastisch geholpen! In een mum van tijd (meer kregen we ook niet;) hadden we voor een ware metamorfose gezorgd. Nieuwe kroonluchters van mijn hand in een samenwerking met Creative Convention. Daarover later meer.
    Nu eerst het resultaat!
    Proef zelf maar:
    Villa Velperweg.
    Velperweg 23 Arnhem.
    www.villavelperweg.nl

    Lees meer >> | 1028 keer bekeken

  • Nieuw Nest

    23 april 2016

    Een Meerkoet-stel 
    is al 2 weken bezig een huisje te bouwen op een plekje waar het water en de buurtkat steeds dichterbij de rand komen. Ik had al een tijdje een "Hemels Waternest" klaar liggen maar de drijvers ontbraken. Totdat ik vorige week langs de weg een lege t-vdoos vond met piepschuim hulpstukken. 

    Na wat montage gepruts met lijm en plakband werd ze te water gelaten. Ik had ze aan de drijvende steiger vastgemaakt met een touw zodat ze nooit strak zou komen te staan zoals 2 jaar terug toen het nest met hele eierenfamilie dreigde te kapseizen doordat het touw strak stond door het verlaagde waterpeil! 
    Nu dreef ze ook nog eens volop in de wind en flink open water op de zon... geen ideale schuilplaats dus. 
    Ik informeerde eens bij Lieve de vogelexpert en de eeuwig mopperende buurman ("een dag niet gemopperd is een dag niet geleefd"smile-emoticon )en kwam tot de conclusie dat hun eigen nest toch niks werd, het nieuwe nest weliswaar een bedreiging was, zo dicht in de buurt, maar misschien toch ook een veilig onderdak bood aan onze B&Badgasten. 
    En ja hoor... de eerste inspectie is gisteren geweest!
    Lieve en ik stonden om half 8 s'ochtends op de loer naar het nest te staren en beiden met de knieën op het aanrecht om de hartverscheurende paringsstrijd te bewonderen. Kopje onder en veel gekirkirkirkir! 
    Het casco-nest wordt nu ingericht met veel formaten takken. Waren het nog nette strootjes en rietjes in het oude nestje voor de wal, nu met grof geschut, lange tenen en grote dwarsbalken zwemmen ze hele dag met hun nieuwe inventaris. 
    Ze zijn nog wat schichtig voor de camara maar daar zullen ze wel gauw aan gewend zijn:) 
    wordt vervolgd....

    Lees meer >> | 916 keer bekeken

  • DIY-Advies

    18 april 2016

     

    Do It Yourself Advies nodig?

     

    Weer een prachtig DIY-Advies gegeven aan een Galerie waar zij en hun gasten nog jaren plezier van gaan beleven!

    Een helder inkoopadvies voor meubilair en mooie ideeën voor de indeling en wanden gegeven!

     

    Als theater-vormgever, decorateur, stylist, art director en mooimaker heb ik jarenlange ervaring opgedaan in het stylen, vormgeven en inrichten van ruimtes. Van etalage, interieur en expositie tot grote party’s, bar-mitswah’s, weddings en bedrijfsevenementen maar ook kleine intieme feestjes op buitenlocaties, tuinen en huiskamers.

    Lees meer >> | 1045 keer bekeken

  • Glazen Paas Ei

    24 maart 2016

    Vroeger

    kreeg ik met pasen een wit gehaakt "paasnetje" van mijn moeder. Gevuld met een sinasappel, walnoten en gekookte eieren. Dat was traditie in Zwartsluis-Overijssel. 

    Ik geloof dat de eieren werden beschilderd tijdens de kerkdienst en vervolgens gingen we tijdens de preek:) eitje tikken in het grasveld naast de kerk. Je begrijpt natuurlijk dat ik altijd teleurgesteld van het paasfeest terug kwam want mijn mooiste eieren waren kapot en gewonnen had ik ook nooit. 
    Het was altijd vreselijk koud want met pasen kregen we meestal voor het eerst de kniekousen weer aan. Wat een feest!

    Lees meer >> | 1191 keer bekeken

  • KunstKijkRoute Amersfoort zondag 20 maart 2016

    16 maart 2016

    De etalage is klaar!!

    Bij Galerie Stark(andersinkunst) heb ik de 6 meter lange etalage ingericht met speciaal voor hun en de stad Amersfoort een passend thema: Passion! Wel natuurlijk met alléén mn eigen glaskunst en fabelwerk:) Aanstaande zondag is weer de eerste KunsKijkroute van 13-17 uur. De KunstKijkroute van Amersfoort is met haar 20 jarig bestaan één van de oudste open atelierroutes van Nederland. Elke derde zondagmiddag in de maanden maart, april, mei & september, oktober, november openen kunstenaars en galeries hun deuren van 13.00 tot 17.00 uur. 

    Lees meer >> | 1005 keer bekeken

  • Passion!

    11 maart 2016

    "Breathtaking landscapes" New Glass.

    Een nieuwe serie Landschappen...
    Het kost me een tijdje deze nieuwelingen te leren kennen. Ik onderzoek ze als een landschap, ik ervaar ze als een landschap.

    Vanaf 20 maart 2016 te zien bij Galerie STARK in Amersfoort aan de Bloemendalse Binnenpoort 12 tijdens de eerste dag van de KunstKijkroute Amersfoort

    Lees meer >> | 973 keer bekeken

  • Het uitzicht!

    4 maart 2016

    Donderdag 3 maart 2016.
    De wekker staat op 5.00 uur want ik wil op tijd zijn in het heetglasatelier in Amsterdam. Ik wordt om 3 uur al wakker van een bericht van een vriendin via Messenger. Het is een filmpje van het prachtige uitzicht van een boomhut aan de kust van Australie. Nog voor ik het filmpje bekijk (ik dacht om lekker verder te slapen) realiseer ik me dat ook het uitzicht vanuit een Nest wonderschoon moet zijn en dat misschien wel de reden is dat ik weer begonnen ben met het maken ervan. (Hemelse Nesten) Enfin, ik kon de slaap niet meer vatten en opgewekt was ik al voor 7 uur in het Glas Atelier in Amsterdam.

    Lees meer >> | 1084 keer bekeken

  • B&B - Airbnb bij de GlasKunstenaar

    27 februari 2016

    Vanaf 1-2-2016 kun je in onze nieuwe B&B logeren. Heerlijk rustig aan het water met een eigen entree, badkamer met douche en toilet, koelkast, koffie en theeapparatuur, WIFI, HBO films en je eigen zonnige terras op de steiger met roeiboot. Het ontbijtje serveren we aan het water of op je kamer. Tijdens je verblijf kun je op aanvraag een glasworkshop volgen in mijn atelier.

    Lees meer >> | 1115 keer bekeken

  • Schilderen.

    26 februari 2016

    Ik ben geen kunstschilder maar een decorschilder. Ik hou van ervan de omgeving te kleuren, schilderen zodat jij of je spullen beter tot z'n recht komen. Meer in harmonie zoals alles bedoeld is. Ik studeerde van 89 tot 93 Theatervormgeving aan de HKU. Maar de mooiste decor-lessen leerde ik op mn 18e toen ik stage liep in Amsterdam bij decorbedrijf Nauta en Berntsen ergens op het industrieterrei aan de Spaklerweg. Daar maakten we decors voor het Het Nationaal Ballet, Nat Toneel, Scapino Ballet en vele vrije producties. Japie de decorschilder was mijn Meester en leerde me met bamboestokken waaraan krijt, en lange bezemstelenkwasten op de vloer énorme decorstukken en doeken te schilderen. Zijn specialiteit was het spetteren:)! Met grote blokwitters en waterige kleur verf waarin veel zeepsop leerde hij me de sterren van de hemel te spetteren. Hij maakte de mooiste luchten, wolken, vergezichten van ruim 20x 30 meter!!! Zo groot als de ateliervloer. Regelmatig kwamen er decorontwerpers over de vloer waar ik dan natuurlijk verliefd op werd zoals Frits Jansma ( nu acteur nog steeds? Frits als je dit leest; Dank voor de prachtige tijd!:) of Frank Raaven en Peter Straaten. Tijdens het schilderen moest je altijd gróóte passen maken als je over de toneel-doeken liep. Er kwam toen ook eens een héél lenige "schilder" helpen die bijna zwevend met gemak overal overheen sprong! Veel later kwam ik erachter dat het Toer van Schayk was:) een bekende balletdanser, (ook decor en kostuumontwerper!) die graag meewerkte aan zn decor voor het Nationaal Ballet. Enfin later nog wel eens meer over het decorbedrijf. Deze Smaragd is klaar!

    Lees meer >> | 1325 keer bekeken

  • Meer blogs >>