• Vrijwilligers gezocht! : voor glasinstallatie:

    22 februari 2016

    Voor een Glas-installatie in de etalage van Galerie Stark Amersfoort zoek ik vrijwilligers die van knippen en plakken houden:) Ik wil graag 10-tallen en of meer, PAPIEREN KRUIZEN maken. Om het veel volume en kracht te geven kan ik dit niet in mn eentje. Ik zorg voor bouwpakketten:) koffie, lekkers en inspiratie.Voor de langblijvers lekkere soep. Elke zondag van 11-14 uur vanaf 20 februari t/m 13 maart. Geef je hier op als je kunt komen helpen: info@ansbakker.nl ( "HEIMWEE" materiaal: vilt Ans Bakker, foto: Kamer 465)

    Lees meer >> | 771 keer bekeken

  • Work in Progress

    18 februari 2016

    De komende dagen zijn we druk met de inrichting opbouw en verbouw van het Grand Café "Aan de Beek" naast het Watermuseum in Arnhem. Sonsbeekpark. Het is een idyllische plek met in de serre en waar je ook zit een uitzicht op het park. Boven de 7-meter lange bar komt de kroonluchter: "Sharing Abundance" De waterkannen staan symbool voor het schenken van overvloed en delen. En dat het restaurant ook nog eens verbonden is aan het Watermuseum!! is natuurlijk werkelijk "A dream come true" Onder leiding van Interieurarchitect Nancy Rudolphi, hebben de eigenaar Tobias Haagsma en Frans Gazendam werkelijk een stoere sprookjesachtige toplokatie in handen! Het duo Tobias en Frank is onder meer bekend van Brasserie De Boerdrij en Villa Velperweg. https:/

    Lees meer >> | 1090 keer bekeken

  • Watermuseum Restaurant

    18 februari 2016

    Preparing the 2 huge chandeliers for Grand Cafe "Aan de Beek" in the WaterMuseum at Arnhem. 
    Nu in mijn atelier nog het RIJK alleen met mn "waterdromen" (schatten uit de Beek, tropische schelpen, en natuurlijk heldere kristallen) die aan de Hemelse Nesten komen te hangen bij Grand Café Aan de Beek, Zypendaalseweg 26-28, Arnhem (eind febr open).Ik ben zo blij met deze prachtige opdracht waar ik mn hart weer kan ophalen aan de Nesten en al wat me lief is. Ook de vele intensieve uren van schilderen, beukenbomentakken zoeken, borduren met schelpen, kralen rijgen, kralen schilderen noemmaarop:) Nog een 10-tal dagen voor de opening......en dan hangen ze boven de 10tallen misschien honderden gasten die heerlijk komen eten en drinken of misschien gewoon al het moois komen bekijken onder het genot van lekkers. Onder de mensen dus.

    Lees meer >> | 969 keer bekeken

  • In de ban van Groen

    18 februari 2016

    Soms moet ik een kleur helemaal leren kennen en voelen voordat ik weet wat'ie kan hebben, ik ermee kan of wat hij doet. Ik weet het nu van Groen! Misschien is dat de reden waarom ik altijd grote "collecties" maak. Net zolang tot ik vriendjes wordt met de kleur en zn familie. In de ban van groen:) Een kleur kiezen omdat je hem mooi vind is een mooi begin. Als je'm wilt leren kennen moet je kunnen voelen wat ie met je doet. Snapje? Net een mens:) ik wacht meestal tot de kleur mij kiest.

    Lees meer >> | 739 keer bekeken

  • Dierbaar

    26 januari 2016

    Een thuis gevonden......

    "Dierbaar" 25 x 15 x 15 cm, 
    Geblazen glas, gegraveerd, natuurstenen hart en glazen kruisje (casting)
    Een herinnering voor later, de schoonheid van de resten, zichtbaar achter glas, een kleine urn-vorm waarin je een dierbaar sieraad, haarlok, of zoiets in achter kunt laten. Het glas heb ik vorig jaar gegraveerd met vele uurtjes liefdevolle aandacht om de helderheid te behouden van de urn. Zichtbaarheid is wel het mooiste kado wat je kunt ontvangen. Erkennen wie je bent, en erkenning ontvangen vind ik een mooi kado. Bij mij gebeurt dat als jullie iets van mij kopen en ik complimenten ontvang. Ik heb dat nodig om de zin van mijn werk te kunnen voelen. Voor mijzelf alleen is het niet genoeg om dat stilzwijgend te vinden. Ik heb echt publiek!! nodig voor mn werk. Dank, lieve kopers!, en complimentengevers!, aanbidders! en galeries die mn werk willen verkopen. Zonder jullie kan ik niet, voor jullie doe ik dit en kan ik mn talenten naar buiten laten komen. Ik heb jullie nodig! 
    liefs Ans.

    Lees meer >> | 963 keer bekeken

  • Onzalige bossen

    25 januari 2016

    Een Hemels Nest wat ik maakte in "93 toen ik in Dieren woonde,  vlakbij de Onzalige bossen op de Veluwe. Het mooiste beukenhout groeit daar. Ze groeit het liefst op zand en kalkbodem. De beuk is één van de prachtigste, inheemse woud - en parkbomen. Zij wordt ook wel de Moeder of de Koningin van het Bos genoemd om haar warme uitstraling en gracieus en verfijnd voorkomen. Volgens de Engelse sjamaan Dusty Miller zou zij troost geven aan mensen die haar opzoeken.
    De beuk symboliseert wijsheid en moederlijke warmte.  In dit nest gebruite ik ook nog rode wingerd. Een prachtige fotoreportage van mijn Hemelse Nesten, huis en werk gemaakt door Mirjam Bleeker hiervan verscheen in "96 in de Seasons en in de "World of Interiors". In de interieurserie van Taschen in "Country Interiors"

    Lees meer >> | 858 keer bekeken

  • Een Hemels Nest bouwen. / Building a Celestial Nest.

    21 januari 2016

    So! A Heavens Nest is almost finished! Heavy work with my love Johan. I was forgotten how nice it is to be building the Nest outside close near the Beechtree. My skiingsuit was nice and warm at this frosty day. A nest needs a 400 branches...If you know some felled Beechtrees please contact me so i can make some more Celestial Nests. Zo! Anderhalf Hemels Nest is klaar! Flink aangepoot met Johan Kole. Het is zwaar werk. Ik was vergeten dat het zo heerlijk is om dat direct ter plaatse te maken. Mn skipak kwam vandaag goed van pas. Er gaan in een Nest ongeveer 400 takken. Mocht je nog pas gerooide beuken weten te liggen? Laat me weten! Deze Nesten zijn voor het restaurant van het watermuseum: Aan De Beek in Arnhem. Open rond 8 februari 2016.

     

    Lees meer >> | 703 keer bekeken

  • Beukenhout voor een Hemels Nest. / Beechwood for Celestial Nests.

    21 januari 2016

    Today I was in Arnhem trying to find Beechtree branches to mak a Celestial Nest for a restaurant. For a nest you need at least 400 braches from a fres new felled Beechtree.From november till february they get pruned. When i finally arrived by the felled trees they were already shredded...There were Oakbranches but i cannot use them for making the nests. But seeeing thes beautyful locations wasn't bad. Vandaag in Arnhem: Ik ben op zoek naar hout voor een Hemels Nest. Ze zouden klaar liggen had ik me laten beloven. Maar zoals ik al verwachtte is een bosje beukenhout niet zomaar iets om te bestellen. Voor een nest heb je vers gekapt/genoeid beukenhout nodig. Deze worden gesnoeid van november t/m februari. De beuken in Sonsbeek worden niet gesnoeid. Wel de eiken, recht voor de deur, maar te poreus voor een Nest. Na een gouden tip snel ik naar Ellecom. Helaas geen beuken die gerooid werden, wel gesnoeid maar te laat want de versnipperaar was al geweest en de mannen klaar voor vandaag. Eiken werden gekapt, hout ligt in bergen te wachten (maar eikenhout is te poreus). Pech op 2 prachtige lokaties;) is nooit zo heel erg. Ps wie weet nog pas gesnoeid beukenhout te liggen?

    Lees meer >> | 639 keer bekeken

  • SALE! 22-23-24 januari 2016

    30 december 2015

    SALE!-OPRUIMING! vr 22, za 23 en zo 24 januari 2016 ga ik toch echt RUIMTE maken voor de nieuwe wereld in het atelier van 10-17 uur. Gratis parkeren, contant betalen. CLEARANCE SALE! in the glass-studio, making SPACE for a new world:) at fr.22-sat.23 and sun.24th of January 2016 from 10-17 hours. Free parking, cash only. NEONWEG 12E, Amersfoort. phone: 0651292093

    Lees meer >> | 668 keer bekeken

  • Kunstliefde / Artlovers.

    26 november 2015

    Het was een pittige verhuizing om weer de meest kwetsbare glasobjecten te verhuizen naar Utrecht, De Kunstliefde Nobelstrat waar zaterdag 28 november de opening is van "Wonderful World" Alles is heel aangekomen en ik ben apetrots op het resultaat. Kom maar kijken! t/m 20 dec 2015. kleur foto's: Leendert Masselink zwart wit foto's: Johan Kole

    Lees meer >> | 764 keer bekeken

  • Meer blogs >>