‚Äč“De liefde schenkt volle glazen die nooit lessen”
 


Sinds een week of 2 kan ik mijn oven weer gebruiken! Mijn buur is verhuisd.

Ruim anderhalf jaar had ik een buur die met grote gewichten de vloer van het hele pand deed lang deed schudden……onmogelijk om te stoken.


Dan kan ik nu eindelijk starten met het smelten van mijn nieuwe project, de glazen:!!

De stalen mallen zijn klaar, de oven staat aan, en alles klopt!

De bierglazen versmelt ik tot borsten om zo de symboliek van de liefde en scheppende kracht weer te geven. Al die glazen samen vormen een kroonluchter die een mooie plek krijgt bij "Kunst en Varen" te zien vanaf 1 mei t/m 31 oktober 2017.

 

Vandaag bezocht  ik in Utrecht het Catharijne Convent, de tentoonstelling Maria en zocht naar de borsten van Maria. Opvallend was dat Maria amper te zien was met ontblote borsten. 

Ik vond 1 klein beeldje van Maria Lactans uit 1350 en dit prachtige schilderij..(even de naam van de naam kwijt, wie weet het?)

 

Amersfoort was sinds de Middeleeuwen honderden jaren een echte bierstad. De vele brouwerijen in Amersfoort gebruikten de Lange- en Korte-gracht als bron voor brouwwater. Pas in de 18de eeuw werd het zuivere Amersfoortse bronwater gebruikt. 

Een cafe werd ook wel een heilig huisje genoemd. Oorspronkelijk was een Heilig Huisje een kapelletje. Bij uitbreiding werd het ook een schertsende uitdrukkingvoor een café.

Wie op bedevaart ging en onderweg bij alle heilige huisjes aanlegde, kwam uiteindelijk behoorlijk beschonken in het bedevaartsoord aan, of zelfs helemaal niet. Slap bier was van de Middeleeuwen tot in de 17de eeuw de volksdrank.

 

wordt vervolgd:)

 

 

Reageer op dit bericht